Timbanken – en chans för småföretag att ta nästa steg

Kom igång med ditt företag på en månad! Häng med Nyföretagarcentrum Västra Värmlands Starta & driva eget kurs!

Så går det till

På timbanken.se kan småföretagare ansöka om upp till fem kostnadsfria timmar per år. Här finns ett stort utbud av kvalitetssäkrade rådgivande konsulter inom sex olika affärsområden:

  • Affärsplan och affärsutveckling
  • Ekonomi och juridik
  • Marknad, sälj och kommunikation
  • Ledning, organisationsutveckling och HR
  • Digitalisering och IT

Är man osäker på vad det är man behöver hjälp med finns Timbankskompassen, där företagaren får svara på ett antal frågor för digital vägledning. Det är respektive kommun som handlägger ansökan och godkänner timmar.

Varför vill regionen och kommunerna erbjuda möjligheten att prata med en konsult?

– Med konsulterna i Timbanken vill vi erbjuda småföretag rådgivning med spets och högt kunskapsinnehåll. Vår förhoppning är att detta ska ge småföretagen stöd i att utveckla sitt företag utifrån egna förutsättningar, säger Anna Stålhammar, näringslivsutvecklare, Region Värmland

Komplement till redan existerande stödformer

Idag erbjuder Region Värmland finansiellt stöd för den som på olika sätt vill utveckla sitt företag. Timbanken fyller ett glapp det i befintliga stödsystemet. Med Timbanken Värmland vill regionen och kommunerna nå nya grupper av företag och entreprenörer i hela länet, småföretag som vill växa sakta och säkert.

– Stödet är enkelt att söka och företagen bestämmer själva vilket område de vill ha stöd inom samt vilken av konsulterna de vill få rådgivning ifrån, avslutar Anna Stålhammar

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: elenor karlsson