Företagsklimatet i Årjängs kommun 2023

Sammanfattande omdöme näringslivsklimatet i Årjängs kommun

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en undersökning av det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner. Betygen sätts av företagen på olika frågor på en skala mellan ett och sex, där 3 = godtagbart och 4 = bra. En fråga som ofta väger tungt är det sammanfattande omdömet företagen ger kommunen.

106 företag

Årets enkät har besvarats av 106 företagare i Årjäng från olika branscher. Vi har förbättrat oss på alla punkter jämfört med 2022. Extra glädjande är att vi är en av två kommuner i Värmland som förbättrat sitt sammanfattande omdöme mest, en ökning med 0,4 vilket ger oss ett betyg på 3,7.

Det känns väldigt roligt att se den höjning vi har gjort i undersökningen. Kurvan har vänt och vi är på väg åt rätt håll. Det är resultatet av hårt arbete och gott samarbete mellan Nordmarkens Näringsliv och Årjängs Kommun. Vi är glada men inte nöjda med betyget så nu jobbar vi vidare för att nå nya höjder nästa år säger Johan Västsäter ordförande Nordmarkens Näringsliv.

Jag är framförallt stolt över vår personal som ökat servicegraden och kommunikationen med våra företag. Vi politiker gör det vi kan för att visa handlingskraft och möjliggöra för våra verksamheter att utvecklas. Men det är personerna runt oss som genomför arbetet och det med bravur.Bra jobbat och tack, nu ska vi fortsätta att sikta ännu högre för detta är en ständigt pågående process säger Jonas Ås (KD), kommunstyrelsens ordförande

Vilka frågor betygsätter företagen

Nedan i bilden ser du vilka frågor som fötetagen betygsatt och hur utvecklingen ser ut jämfört med 2022 och jämfört med Sverige.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: elenor karlsson