Två nya yrkeshögskole-utbildningar i Årjäng

man vid instrumentpanel

Det står nu klart att Årjäng får två yrkeshögskoleutbildningar som startar i höst – produktionstekniker och automationsingenjör står på schemat för de nya studierna.

Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda fler eftergymnasiala studier här i Årjäng, säger Birgitta Evensson, Kommunchef i Årjäng.

Utbildningarna möter näringslivets behov

I Årjäng väljer man nu att starta yrkeshögskoleutbildningar. Denna studieform är utformad för att möta behoven och kraven från den lokala arbetsmarknaden genom att erbjuda utbildningar som är anpassade efter dess efterfrågan. Inom industrin är produktionstekniker och automationsingenjör två eftertraktade yrken. De nya utbildningarna kommer att utrusta eleverna med de nödvändiga färdigheterna och kunskaperna för att arbeta med avancerad produktionsutrustning och automationslösningar.

Samarbete mellan Yrkeshögskolan i Arvika och Camatec i Årjäng

Vid framtagandet av dessa utbildningar har man samarbetat med Yrkeshögskolan i Arvika. I Årjäng genomförs utbildningen som en satellitutbildning det är en undervisningsform där eleverna kan följa undervisningen digitalt från sitt lokala lärosäte.

Företaget Camatec i Årjäng kommer att tillhandahålla lokaler och erbjuda praktikplatser för de kommande studenterna. Camatec är en välkänd lokal arbetsgivare som har en stark koppling till utvecklingen i området. Genom samarbetet med Yrkeshögskolan i Arvika och genom att stödja utbildning i regionen, hoppas företaget kunna bidra till en ökad kvalificerad arbetskraft med eftertraktade kompetenser på arbetsmarknaden.

Samarbetet med Yrkeshögskolan i Arvika och Camatec har varit mycket positivt. Vi ser fram emot fortsatt samarbete och kommer göra allt vi kan för att skapa de bästa förutsättningarna för de elever som utbildas här i Årjäng, berättar Birgitta Evensson, Kommunchef i Årjängs kommun.

Är du intresserad av att gå utbildningen

Läs mer om utbildningarna och anmäl dig här:

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: elenor karlsson