Gymnasieprogram

{"X":0.11,"Y":0.0,"Width":0.665,"Height":1.0}
Ungdomar på biblioteket

Dessa studie- eller yrkesförberedande program kan du studera hos oss.

Yrkes- och studieförberedande program

Hos oss kan du läsa både yrkesförberedande och studieförberedande program. Här ser du vilka program som du kan plugga på.

NYHETER HÖSTEN 2023
Hösten 2023 kan du ansöka till inriktningen transport på Fordons-och transportprogrammet.
Hösten 2023 kan du söka till Barn-och fritidsprogrammet.

Älskar du att sitta bakom ratten? Då kan inriktningen transport på Fordon- och transportprogrammet vara något för dig.

Du kommer lära dig trafikkunskap, transportsystem och logistik för arbete som yrkesförare. Du lär dig köra, lasta, lossa och hantera gods.

Utöver yrkeskunskaperna du behöver för att arbeta inom transportbranschen får du utbildning för flera körkortsbehörigheter. Dessutom ingår yrkeskompetensbeviset för att du ska kunna arbeta som yrkesförare efter avslutad utbildning.

Programblad FT , 2.9 MB.

För dig som gillar att jobba med barn, unga och vuxna så erbjuder vi ett program där du kommer att kunna få de kunskaper som krävs i vårt barn- och fritidsprogram. Du lär dig om hälsa och levnadsvanor, hälsofrämjande arbete, pedagogik och ledarskap. Du lär dig att bemöta människor genom ett lyhört och kreativt arbetssätt samt med omdöme skapa förutsättningar för alla människors delaktighet och lärande. Efter avslutad utbildning kan du bland annat jobba som barnskötare, elevassistent, personlig assistent, personal inom idrotts- och fritidsanläggningar eller personlig tränare.

Programblad BF , 2.8 MB.

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta med försäljning, kommunikation,marknadsföring och service inom handelsbranschen. Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper inom entreprenörskap och eget företagande samt förbereda för karriaärutveckling inom handelsbranschen.

Vår yrkesutgång är mot butikssäljare.

Programblad FS , 3 MB.

För dig som inte är klar med grundskolans kurser finns det möjlighet att studera på någon av Introduktionsprogrammens inriktningar. Vi planerar din skolgång utifrån dina förkunskaper, intressen och framtidsplaner.

Du kan läsa mer om de olika introduktionsprogrammen genom att klicka på länkarna i tabellen.

Introduktionsprogrammen

Inrikting

Beskrivning

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram.

Programinriktat val

Programinriktat val är en utbildning som ska leda till antagning på ett nationellt yrkesprogram.

Språkintroduktion

Språkintroduktion ger dig som nyanländ invandrare utbildning i svenska.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ förbereder dig till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden.


NYHET! Vi satsar på kriminologi som vår nya programfördjupning.

Du som väljer att söka till samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap får lära dig om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang och ger kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utveckla din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen. Du läser bland annat kriminologi, psykologi och ledarskap som programfördjupning.

Programmet är högskoleförberedande och möjligheterna för vidare studier är många och varierade både på universitet, högskola och folkhögskola.

Programblad SA , 3 MB.

Kvalitetsstämpeln Vård- och omsorgscollege innebär att vi uppfyller högt ställda krav på utbildningens innehåll. Hos oss erbjuds du att läsa ett treårigt yrkesprogram och de som vill kan läsa till grundläggande- och särskild behörighet för vidare studier. Vår regions närhet till den norska arbetsmarknaden kan ge dig som vill arbeta inom vårdande yrken, bättre lönesituation än branschens genomsnitt.

Programblad VO , 2.7 MB.

Behov av bostad?

Har du behov av bostad under studietiden så kan du läsa mer om det på sidan om bostäder här.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: sonja lundström