Solstrålen

{"X":0.1925,"Y":0.0,"Width":0.75,"Height":1.0}
Förskolan Solstrålen

Förskolan är belägen i ett bostadsområde med närhet till skog, mark och lekplatser men även till bibliotek, affärer och centrum.
Lokalerna är nyrenoverade och fräscha och vår mat levereras från Töcksfors skola.

En avdelning

På förskolan Solstrålen är barnen mellan 1 och 4 år.

Vision & arbetssätt

På vår förskola jobbar vi för att alla barn ska känna sig betydelsefulla och sedda. Vi vill att varje barn ska hitta en trygghet och finna sig tillrätta på just sina villkor.
Vi använder oss av ett tematiskt arbetssätt och ger barnen möjlighet att leka och lära utifrån ett tema som de valt. Alla mål som finns i förskolans läroplan ingår i temat, allt för att ge barnen bästa möjliga start i sin utveckling som små samhällsmedborgare!

Vi har språk, lek och skapande i fokus och vill att barnen så fritt som möjligt ska kunna välja vad de vill göra. Genom sång och ramsor övar vi på språket och det pågår ständigt samtal, mellan barn-barn, barn-pedagog och pedagog-pedagog. Vi använder oss också lite av tecken som stöd för att bättre befästa språket hos barnen

Augusti 2022 kommer förskolan Solstrålens utbildning att flytta till nybyggda förskolan Paletten. Paletten ligger endast en stenkast från förskolan Solstrålen.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: madelén alfredsson