Årets Årjängel

En glasängel i snön, priset som man vinner om man blir årets Årjängel
Årjängel

Om priset

Invånare i Årjängs kommun har möjlighet att lämna förslag på vem som ska vinna priset som årets Årjängel. Syftet med priset är att uppmärksamma och uppmuntra personer som gör Årjängs kommun till en bättre plats att bo och leva på.

Det kan vara någon som gör det där lilla extra och förgyller vardagen för sina medmänniskor. En trygg stöttepelare för någon som har det kämpigt. Någon som är modig och vågar stå upp och kämpa mot orättvisor, eller kanske en eldsjäl som brinner för en förening, en plats, miljöfrågor eller annat. Kanske en vardagshjälte i det dagliga eller en person som gjort en särskild insats vid ett kritiskt tillfälle.

Det kan också vara andra saker som gör du tycker att någon är en Årjängel. Alla invånare får därför möjlighet att själv tolka och beskriva vem de tycker är en Årjängel för dem.

En jury bestående av representanter från kommunchef Birgitta Evenssons ledningsgrupp utser en vinnare bland inkomna förslag.

Priset består av en prischeck på 5 000 kr och en specialdesignad glasängel.

Årets vinnare 2022

Vinnare av årets Årjängel 2022 är Lene Karlsson.

Juryns motivering:
Lene har ideellt startat gruppen "Heja olika". Det är en fantastisk satsning som främjar en aktiv och meningsfull fritid för personer med funktionsvariationer. Aktiviteterna är anpassade efter deltagarnas förutsättningar och främjar gemenskap och idrottsglädje. Heja Lene och Heja olika!

2021 Maja Watts
2022 Lene Karlsson

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: stefan sköld