Årets Årjängel

2023 års pristagare av Årjängeln, Tore Berglund
Lars Brander

Om priset

Invånare i Årjängs kommun har möjlighet att lämna förslag på vem som ska vinna priset som årets Årjängel. Syftet med priset är att uppmärksamma och uppmuntra personer som gör Årjängs kommun till en bättre plats att bo och leva på.

Det kan vara någon som gör det där lilla extra och förgyller vardagen för sina medmänniskor. En trygg stöttepelare för någon som har det kämpigt. Någon som är modig och vågar stå upp och kämpa mot orättvisor, eller kanske en eldsjäl som brinner för en förening, en plats, miljöfrågor eller annat. Kanske en vardagshjälte i det dagliga eller en person som gjort en särskild insats vid ett kritiskt tillfälle.

Det kan också vara andra saker som gör du tycker att någon är en Årjängel. Alla invånare får därför möjlighet att själv tolka och beskriva vem de tycker är en Årjängel för dem.

Kultur- och fritidsnämnden är jury och utser en vinnare bland inkomna förslag.

Priset består av en prischeck på 5 000 kr och en specialdesignad glasängel.

Årets vinnare 2023

Vinnare av årets Årjängel 2023 är Tore Berglund.

Juryns motivering:
Tore har genom sitt stora engagemang för att göra något bra för bygden, många järn i elden. Han anordnar konserter, sjunger på diverse arrangemang, gör skidspår, otaliga ideella timmar för TIF och mycket annat. Tore är en stor eldsjäl och en inspiration för många andra att också ställa upp för sin bygd.

2021 Maja Watts
2022 Lene Karlsson
2023 Tore Berglund

Årjängel
Årjängs kommun
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: stefan sköld