Krisledning

Ett sårbart samhälle ställer allt högre krav på vår förmåga att hantera en kris. Årjängs kommun har hög beredskap mot samhällsstörningar och extraordinära händelser.
Så här träder kommunens krisledning i funktion
Var och en som får kännedom om en situation som kräver snabba beslut och som kan kännetecknas som en extraordinär händelse kan hos krisledningsnämndens ordförande eller vice ordförande väcka frågan om beslut att en extraordinär händelse inträffat.
Krisledningsnämnden
Krisledningsnämnden har det övergripande ansvaret och utgör kommunens högsta ledning i samband med en akut krissituation. Beredningsgruppen svarar för den övergripande operativa ledningen och är krisledningsnämndens verkställande resurs. En informationscentral upprättas vid behov i anslutning till beredningsgruppen.
Extraordinär händelse
Kommunens krisledning aktiveras i fall av extraordinär händelse. Med det menas en händelse som avviker från det normala och innebär en överhängande risk för allvarlig störning i viktiga samhällsfunktioner.
Krisledningsplan
I Årjängs kommun finns en plan för hantering av kriser, katastrofer eller andra svåra påfrestningar på samhället i fred eller vid höjd beredskap. Planen ligger till grund för kommunens övergripande och samordnande ledning av arbetet med att skydda och rädda liv, miljö och egendom.
Övningar för ökad krisberedskap med berörd personal genomförs regelbundet.
Kontakt
-
Elin Fredriksson
Säkerhetssamordnare
0570-817 72 elin.fredriksson@arvika.seBesöksadress
Kopparvägen 1
Postadress
156. Räddningstjänst
671 81 Arvika
-
Birgitta Evensson
Kommunchef
0573-141 32Besöksadress
Storgatan 66, Årjäng
Postadress
Box 906, 672 29 Årjäng