Information om Coronaviruset och Covid19 SARS-CoV-2

Coronavirus
Coronavirus

I Sverige är det Folkhälsomyndigheten som har uppdraget att informera kring covid-19. Myndigheten uppdaterar dagligen sin webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med kvalitetsgranskad information. Där hittar du bland annat gällande reserekommendationer, aktuella fakta kring antalet smittade och riskområden, liksom mer information om sjukdomen och en FAQ - frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informationsnumret 113 13
Den som vill ställa allmänna frågor om covid-19 kan ringa det nationella informationsnumret 113 13 som är tillgängligt dygnet runt. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet.

1177 Vårdguiden på webben
1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Du kan besöka 1177.se, logga in för personliga e-tjänster.
Webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. innehåller också sjukvårdsrelaterad information om covid-19.

Ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning
Om du behöver söka vård, är det viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning. Det är för att undvika att smitta andra om du har covid-19. Det finns särskilda rutiner för hur du i så fall tas om hand. Ring telefonnummer 1177 om du behöver sjukvårdsrådgivning. Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

Information på teckenspråk
Här hittar du teckenspråkstolkad och syntolkad information om covid-19. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information på lätt svenska
Information om coronaviruset på lätt svenska kan du läsa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information på andra språk
Folkhälsomyndigheten har tagit fram information om covid-19 på olika språk samt Informationsblad på olika språk Om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Vi publicerar information löpande om covid-19 och coronavirus på olika språk. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krisinformation.se har samlat länkar till myndigheternas information på olika språk om covid-19 och hur du skyddar dig och andra från smitta. English: Links to information from authorities about the coronavirus/covid-19 in other languages. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Call for information
Call telephone number 08-123 680 00 if you have general questions about covid-19 and wish to speak directly to those who answer in any of these languages: Amharic, Arabic, Bosnian, Croatian, Dari, English, Persian, Russian, Serbian, Somali, Spanish or Tigrinya. The telephone line is staffed Monday through Friday from 9 am to 3 pm. At other times, you can call and leave a message. The staff will return your call as soon as possible. The telephone line is a collaboration between The Public Health Agency of Sweden and the regions of Sweden.

Informationsnummer för svar på frågor om corona på olika språk
Telefonlinjen för allmänna frågor om coronaviruset är 08-123 680 00 och har öppet vardagar 9-15. Information ges på följande språk: arabiska, dari, somaliska, tigrinja, ryska och amarinja. Telefonlinjen har öppet tillsvidare.

Om du behöver prata med någon

  • Äldrelinjen, telefon: 020-22 22 33 - Vardagar 8-19, helger 10-16.
  • Röda Korsets stödtelefon 0771-900 800, måndag till fredag kl.12-16.
  • Svenska kyrkan, Nordmarkens pastorat. 0573-136 00. Öppet: Måndagar, onsdagar och fredagar 9-12. Tisdagar och torsdagar 14-16.
  • Equmeniakyrkan, Pastor Sophia P Sjödin, telefon: 0573-101 52, mobil: 070-603 82 59
  • Pingstkyrkan i Töcksfors, Pastor Benny Moberg, mobil: 0708-89 82 83.

Aktuell information från Årjängs kommun

Årjängs kommun följer utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. På denna sida uppdaterar Årjängs kommun den senaste informationen

Från och med 9:e februari gäller följande​:

Verksamhetscheferna får i uppgift att planera återgång till ordinarie personalstyrka fram till 7 mars, veckan efter sportlovet.
De verksamheter som fortfarande kan påverkas (Stöd och omsorg, skola osv) skall fortsatt följa rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Information Nordmarkens skola åk 7-9 220202

På grund av hög frånvaro bland personal och elever är det inte längre meningsfullt att bedriva närundervisning på plats i skolan. Eleverna får stanna hemma torsdag och fredag. På grund av personalbristen blir det inte distansundervisning som vid tidigare stängningstillfällen. Eleverna får jobba hemifrån med de uppgifter som finns på Teams eller med annat skolarbete. Undervisande lärare som är friska är tillgängliga för eleverna under aktuell lektionstid. Elever som vill, kan hämta lunchpaket på Nordmarkens skola och Töcksfors skola (matsalarna). Elever med plats i Studierummet eller i Slussen, är välkomna till skolan. De båda verksamheterna hålls öppna. För den som behöver hämta dator eller annat material på skolan, så är det bara att komma.

Detta gäller således endast torsdag och fredag. På måndag är skolan öppen som vanligt igen.

Ber om ursäkt för krånglet (kort varsel), men hoppas på förståelse.

Information Nordmarkens skola 220131

Från och med idag kommer vi inte längre att göra informationsutskick vid bekräftade fall av covid -19 i en klass. Däremot ska du som vårdnadshavare fortsatt informera skolan om ditt barn testar positivt för covid -19.

Eftersom det är hög smittspridning i samhället i allmänhet är det enligt Smittskydd Värmland, inte längre ändamålsenligt att informera vårdnadshavare vid varje enskilt fall av covid -19 i en klass.

Hälsningar,

Rektorerna vid Nordmarkens skola F-9

Till er som har barn på förskolor där vi haft smittspridning finns här en länk med bra information

https://www.regionvarmland.se/download/18.1a8c237f17a8346c8a31fd39/1635779366526/Info-vardnadshavare-forskola.pdf Länk till annan webbplats.

Vi fortsätter följa Folkälsomyndighetens rekomendationer och samarbetar också med Smittskydd Värmland

Verksamhetscheferna får i uppgift att planera återgång till ordinarie personalstyrka fram till 7 mars, veckan efter sportlovet.
De verksamheter som fortfarande kan påverkas (Stöd och omsorg, skola osv) skall fortsatt följa rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Regeringens arbete med coronapandemin

Den 9 februari 2022 påbörjas avvecklingen av åtgärderna mot covid-19. Då tas bland annat krav på deltagartak och andra uttryckta deltagarbegränsningar, till exempel krav på avstånd mellan sällskap och storlek på sällskap bort, liksom möjligheten till användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor.

Coronavaccin, vaccin mot coronaviruset (covid‍-‍19)

Läkemedelsverket ansvarar för att utreda, godkänna och övervaka vacciner mot coronaviruset (covid‍-‍19). Just nu finns fyra coronavacciner godkända i Sverige och EU.

Om vaccin mot covid-19 på 1177.se

Här hittar du information om vaccin mot infektionssjukdomen covid-19. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Folkhälsomyndigheten informerar:

Nationella allmänna råd för att minska spridningen av covid-19

Här finns en sammanfattning av vad du som privatperson ska tänka på för att förhindra spridningen av covid-19.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: ulf strandberg