För dig som är förtroendevald

Bild Falcon

Här finns all information samlad som berör dig som är förtroendevald i Årjängs kommun. Både nya förtroendevalda och de som har lång erfarenhet kan hitta bra information på sidan som kan underlätta ditt arbete som förtroendevald.

Ny som förtroendevald

Som ny förtroendevald i Årjängs kommun behöver du lämna dina personuppgifter till oss på administrativa avdelningen. Dessa behöver vi bland annat för att du ska få tillgång till möteshandlingar via vår plattform men också för att kunna skicka ut kallelser etc. Personuppgifterna lämnas till gruppledaren för ditt parti som sedan lämnar dessa vidare till oss.

  • Vi behöver: namn, personnummer, adress, mejladress och telefonnummer.

Arvodesbestämmelser

Kommunfullmäktige beslutade 2021 om arvoden till förtroendevalda i Årjängs kommun. Det är bra att ha koll på vilka bestämmelser som finns i kommunen och vilka uppgifter som behöver lämnas in för att ha rätt till ersättning. Reglemente för arvoden hittar du här , 103.1 kB, öppnas i nytt fönster..

Handbok för förtroendevalda

Denna handbok är till för dig som förtroendevald som behöver en översiktlig introduktion om kommunen och hjälp med att reda ut olika begrepp som förekommer när man sitter i ett beslutande organ. Handboken ska ses som en övergripande guide, man ska dock ha i åtanke att den inte inkluderar alla situationer som man skulle kunna stöta på. Handbok för förtroendevalda hittar du här , 642.5 kB, öppnas i nytt fönster..

Rapportering i Visma

Lathund för rapportering i Visma gällande sammanträdesarvode, restid och km-ersättning hittar du här , 231.2 kB, öppnas i nytt fönster..

Avsägelse - om du inte vill vara med längre

Den som vill lämna sitt uppdrag ska begära detta skriftligt hos kommunfullmäktige. Om uppdraget har getts av en nämnd eller styrelse ska avsägelsen lämnas dit. Man behöver inte ange skäl till varför man vill sluta. Har man flera uppdrag behöver man specificera vilka eller vilket uppdrag man inte längre vill ha.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: marcus bengt george hansson