Frister Brandskyddskontroll

Bokrygg Sveriges rikes lag
Lagbok

Beroende på värmekälla varierar intervallen av brandskyddskontroller. Här ser du vad som gäller för just din värmekälla.

Värmepannor

- Eldning med fasta bränslen, t.ex. ved, spannmål eller flis: 3 år
- Eldning med olja, gas eller pellets: 6 år

Köksspisar

- Eldning med fasta bränslen: 3 år
- Eldning sker i mycket begränsad omfattning ( ej för uppvärmning
eller matlagning): 6 år
- Eldstaden är belägen i ett fritidshus: 6 år

Lokaleldstäder

- För lokaleldstäder som utgör den primära källan för uppvärmning av det
utrymme i vilket den är uppställd: 3 år
- För lokaleldstäder som inte utgör den primära källan för uppvärmning av det
utrymme i vilket den är uppställd: 6 år
- Eldstaden är belägen i ett fritidshus: 6 år

Imkanal

-För frånluftskanal från matlagningsutrymme i restauranger, storkök och därmed jämförbara utrymmen samt till kanalen monterade delar såsom fläkt, avskiljare och spjäll är kontrollfristen 2år.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: krister davidsson