Regnbågsfest i Årjängs kommun under vecka 38

Regnbågsfärger med texten ''Vi är alla lika olika''
Regnbågsfärger med texten ''Vi är alla lika olika''

Regnsbågsfesten tar ett brett grepp och uppmuntrar till att diskutera HBTQ-frågor och värderingsfrågor. Regnbågsfesten lyfter olika arrangemang som belyser alla människors lika värde, arbete för integration samt jämlikhet och diskriminering.

Arrangemang under regnbågsfesten 2023

Under veckan hissar Årjängs kommun upp en regnbågsflagga i Årjäng och Töcksfors. Regnsbågsfesten tar ett brett grepp och uppmuntrar till att diskutera HBTQ-frågor och värderingsfrågor. Vi vill lyfta att ''Vi är alla lika olika''. Regnbågsfesten lyfter olika arrangemang som belyser alla människors lika värde, arbete för integration samt jämlikhet och diskriminering.

Biblioteken

Biblioteken i Årjäng och Töcksfors erbjuder arrangemang för både vuxna och barn under veckan. Tisdag 19/9 klockan 10.00 i Töcksfors och klockan 14.00 i Årjäng spelar Trollmors Sagor föreställningen Turali, en saga om att inte passa in och om riktig vänskap. Onsdag 20/9 klockan 18.00 på Årjängs bibliotek berättar Jane the Dragqueen - Dalslands enda dragqueen - om sin resa i livet genom mobbing till drag till framgång. Läs mer om eventen på bibliotekets webbsida och Facebook Länk till annan webbplats..

Skolverksamheterna

Förskolorna i kommunen arbetar med särskilt fokus på värdegrundsarbete under hela veckan. Fredag 22/9 mellan 9-12 bjuder öppna förskolan in till Babblarna med temat teckenspråk. Kommunens grundskolor uppmärksammar och fokuserar extra mycket värdegrundsarbetet under veckan, ett arbete som givetvis pågår kontinuerligt under året. Under veckan kommer högstadiet, årkurs 8-9, att se och diskutera filmen Min pappa Marianne.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: erika ståhl