Priser och utmärkelser 2022

Årets Årjängel 2022 Lene Karlsson
Årets Årjängel 2022 Lene Karlsson

Här är 2022 års pristagare i Årjängs kommun. Vi delar varje år ut priser till Årets Årjängel, kulturpristagare samt ungdomsledarpristagare. Prisutdelning sker vid nationaldagsfirandet i Årjäng den 6 juni.

Kulturpriset

Kulturpristagare 2022
Kulturpristagare 2022

Kultur- och Fritidsnämndens kulturpris delas varje år ut till enskild person eller förening som har utfört ett kulturellt värdefullt arbete inom kommunen. Både enskild, grupp och förening kan lämnas som förslag. Prisutdelare var Kristina Kristiansson, ordförande Kultur- och fritidsnämden.

Vinnare av kulturpriset 2022 är Lena Andersson Hautoniemi med motiveringen:
Lena är en mångsidig, duktig och intressant konstnär som är trogen bygden. Lena är en god ambassadör för Årjäng och är en erkänt duktig konstnär och hennes verk finns att beskåda bland kommunens offetliga utsmyckning som vi alla kan få ta del av. Lena är en mycket värdig vinare av kulturpriset 2022.

Ungdomsledarpriset

Ungdomsledarpriset 2022
Ungdomsledarpriset 2022

Kultur- och Fritidsnämnden vill med detta pris uppmärksamma personer som är eller har varit verksam inom en aktiv och registrerad ungdomsförening i kommunen, ska ha utfört ett förtjänstfullt arbete inom föreningens ungdomsarbete, endera som ledare eller som ledamot i styrelse eller kommitté. Prisutdelare var Kristina Kristiansson, ordförande Kultur- och fritidsnämden

Vinnare av ungdomsledarpriset 2022 är Michael Karlsson med följande motivering:

Michael är och har varit aktiv som ledare inom Silleruds IF under många år. Han har ett stort engagemang i föreningens ungdomsfotboll och han är även drivande när hösten kommer och ungdomarna vill träna skidor. Ett otroligt engagemang, vilja och kämpar glöd genomsyrar hans ledarskap. Michael är ett föredöme och inspirationskälla till andra att också engagera sig. Michael är en mycket värdig vinnare av ungdomsledarpriset 2022.

Årets Årjängel

Årets Årjängel 2022 Lene Karlsson
Årets Årjängel 2022 Lene Karlsson

Vinnare av årets Årjängel 2022 är Lene Karlsson med motiveringen:

Lene har ideellt startat gruppen "Heja olika". Det är en fantastisk satsning som främjar en aktiv och meningsfull fritid för personer med funktionsvariationer. Aktiviteterna är anpassade efter deltagarnas förutsättningar och främjar gemenskap och idrottsglädje. Heja Lene och Heja olika!. Prisutdelare var Katarina Johannesson. Kommunfullmäktiges ordförande.

CLARAPRISET

Vinnare i årets Clara-pris är Svensbyns skola, klass 5 samt hederspris till Töcksfors skola och Sigenbyns friskola.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: berit ing-marie pettersson