Mer Värmland på tallriken!

Tre kor som står ute på en äng.
Nu köper vi in mer närproducerade råvaror

Mer närodlat och närproducerat på tallriken är nu en verklighet! Tillsammans med Eda och Arvika kommuner börjar vi nu köpa in råvaror från lokala värmländska bönder via Skafferi Värmland.

Genom att satsa på närodlade och närproducerade produkter minskar vi transportsträckor och stärker den lokala ekonomin. Detta initiativ stödjer våra värmländska bönder och bidrar till en levande landsbygd.

För kostverksamheterna i västra Värmland innebär detta ett betydande steg mot en mer hållbar framtid, där lokala producenter får en chans att vara kvar på marknaden. Anna-Lena Göransson, kostchef i Årjängs kommun, lyfter fram ytterligare en viktig fördel:

– Att skapa goda relationer med matproducenter i fredstid bidrar även till att förbättra vår krisberedskap om det skulle behövas, säger hon.

Genom att främja lokala råvaror bygger vi tillsammans en starkare och mer hållbar framtid för Värmland.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: emma posio