Årjäng får snabb pendlarbuss i dubbelformat

{"X":0.18,"Y":0.0,"Width":0.705,"Height":1.0}
Region Värmland, Årjängs kommun och Nobina presenterade idag den nya snabbturen mellan Karlstad och Årjäng som startar måndagen den 26 september. Från vänster i bild, Peter Enquist, produktionschef, Nobina, Lennart Bryntesson (MP), ledamot i KS, Årjängs kommun, Jesper Johansson (MP), kollektivtrafiknämndens ordförande, Markus Bergman, trafikchef regionbuss, Region Värmland, Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande, Årjängs kommun.

Ta bussen, jobba under resan och kom fram lika snabbt som om du skulle ta bilen. Nu sjösätter Värmlandstrafik, med en av sina nya dubbeldäckare, ett efterlängtat test av en direktbuss mellan Karlstad och Årjäng, med start den 26 september. Målet är enkelt – jobbpendlingen ska förbättras!

Många jobbpendlar från Karlstad till Årjäng och det har länge funnits önskemål om en snabbare busslinje från Karlstad. En som innebär att man kan ställa bilen hemma, jobba under resan och hitta nya flexibla arbetssätt.

Måndagen den 26 september rullar därför en pendlarsatsning igång med fokus på kompetensförsörjning. Det blir en extra insatt snabbuss på morgonen och en på eftermiddagen.

Dubbeldäckaren kör mellan Karlstad och Årjäng med endast ett stopp i Slottsbron. Denna snabblinje har sedan sin start och sluthållplats på Nordmarkens skola, för att de som jobbar där ska kunna pendla med linjen. I bussen finns cirka 80 sittplatser. Dubbeldäckaren är bland annat utrustade med bord, infotainmentskärmar och wifi-nätverk.

Tider och avgångar

Du hittar linje 700s busstider Länk till annan webbplats. , som gäller från och med den 26 september, i Värmlandstrafiks reseplanerare och på webbplatsen Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: gabriella alström