Årets pristagare 2023

Pris
Pris

Nu kan vi presentera årets pristagare i Årjängs kommun. Varje år delar vi ut priser till ungdomsledarpriset, kulturpriset och årets Årjängel. Prisutdelning sker vid nationaldagsfirandet den 6 juni klockan 18.00 i Årjäng.

Ungdomsledarpriset

Ungdomsledarpriset 2023, Susanne Hjert
Ungdomsledarpriset 2023, Susanne Hjert

Kultur- och fritidsnämndens kulturpris delas varje år ut till enskild person eller förening som har utfört ett kulturellt värdefullt arbete inom kommunen. Både enskild, grupp och förening kan lämnas som förslag.

Vinnare av ungdomsledarpriset 2023 är Susanne Hjert med motiveringen:
För värdefullt föreningsarbete med barn och ungdomar i Årjängs kommun. Susanne är en glädjespridare, motivator och eldsjäl som är en stor förebild för barn och unga. Med ett ständigt leende och full av positiv energi så får hon träningarna att bli ren glädje. Susanne är ett föredöme och inspirationskälla till andra att också engagera sig. Susanne Hjert är en mycket värdig ungdomsledarpristagare 2023.

Kulturpriset

Kulturpriset 2023, Mathilda Röjdemo
Kulturpriset 2023, Mathilda Röjdemo

Kultur- och fritidsnämnden vill med detta pris uppmärksamma personer som är eller har varit verksam inom en aktiv och registrerad ungdomsförening i kommunen, ska ha utfört ett förtjänstfullt arbete inom föreningens ungdomsarbete, endera som ledare eller som ledamot i styrelse eller kommitté.

Vinnare av ungdomsledarpriset 2023 är Mathilda Röjdemo med följande motivering:

För värdefullt kulturellt arbete i Årjängs kommun. Mathilda är en riktig kulturpersonlighet som brinner för musiken och hon riktigt genomsyras av äkta spelglädje. Mathilda är en god ambassadör för Årjäng och är en erkänt duktig musiker. Mathilda Röjdemo är en mycket värdig kulturpristagare 2023.

Årets Årjängel

Årets Årjängel 2023, Tore Berglund
Årets Årjängel 2023, Tore Berglund

Invånare i Årjängs kommun har möjlighet att lämna förslag på vem som ska vinna priset som årets Årjängel. Syftet med priset är att uppmärksamma och uppmuntra personer som gör Årjängs kommun till en bättre plats att bo och leva på.

Vinnare av årets Årjängel 2023 är Tore Berglund med motiveringen:

Tore har genom sitt stora engagemang för att göra något bra för bygden, många järn i elden. Han anordnar konserter, sjunger på diverse arrangemang, gör skidspår, otaliga ideella timmar för TIF och mycket annat. Tore är en stor eldsjäl och en inspiration för många andra att också ställa upp för sin bygd. Tore Berglund är en mycket värdig vinnare av årets Årjängel 2023.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: erika ståhl