Anneli Wärm - pristagare i Årets lärare

Annelie Wärm, pristagare i Årets lärar
Annelie Wärm, pristagare i Årets lärar

Lärarförbundet har sedan 2010 delat ut priset för Årets lärare i fritidshem. Anneli Wärm, lärare i fritidshem på Nordmarkens skola i Årjäng, kammade i år hem en andra plats av 50 nominerade i Sverige.

Under onsdagsförmiddagen firades Anneli med tårta, kaffe och en present. Utanför yrar snön och in kliver Anneli Wärm till fritidshemmet Udden, där möts hon av gratulationer från sina fritidskollegor på Nordmarkens skola.

- Det är glädjande att vårt arbete i fritidshem lyfts fram av Lärarförbundet. Vi är alla ett team som hjälper och stöttar varandra för att kunna erbjuda barnen en bra verksamhet. Vi är så stolta över att en av våra medarbetare har uppmärksammats för sitt goda arbete. Vi behöver varandra och det är så vi blir engagerade, säger May Bjerklund, skolchef i Årjängs kommun.

Personal på fritidshem, Nordmarkens skola
Personal på fritidshem, Nordmarkens skola

En av de nominerade till årets lärare jobbar i Årjäng
Anneli Wärm, som nominerats av Lärarförbundet till årets lärare, berättar att hennes yrke som fritidslärare är jätteviktigt. På förmiddagarna ansvarar hon tillsammans med några kollegor för rastaktiviteterna. De har en rastbod dit eleverna kan komma och låna bollar, kritor och hopprep. Dit kan eleverna också vända sig om det skulle hända någonting eller om någon elev skulle känna sig ensam på rasten.

- Rasterna är verkligen viktiga och en del av det sociala lärandet. Det är på rasterna eleverna får chans att skaffa nya kompisar, leka och röra på sig. En bra rast är när barnen är ute och leker, då är det också lättare för eleven att fokusera på lektionerna, säger Anneli.

Anneli har fått en enorm respons och det är många som har uppmärksammat henne. Det är allt från föräldrar, kollegor, elever till före detta elever som har hört av sig och gratulerat.

- Det kändes overkligt till en början. Det här är en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb. Det är ju inte bara jag, vi gör det här tillsammans. Jag älskar verkligen mitt jobb, alla elever ger så mycket glädje och energi. Även fast jag kom på en andra plats så känns det ändå som att jag har vunnit. Jag känner att jag gör skillnad och det känns fantastiskt, avslutar Anneli.

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: erika ståhl