Information till gymnasieungdomar inför EU-valet den 9 juni

Studenter sitter vid bord och blir informerade om valet 2022

Med anledning av EU-valet den 9 juni har samhällsutvecklare Caroline Blomstrand besökt gymnasieelever i andra och tredje årskurs på Årjängs gymnasieskola.
Caroline och eleverna, tillsammans med sina lärare, pratade om betydelsen av EU och hur lokalsamhälle och ungas liv och framtid i Årjäng, påverkas och formas av EU.

Medskapare av EU:s framtid

Att rösta ger en möjlighet att vara en medskapare av EU:s framtid och påverka ungas framtid i hela Europa. Eleverna blev också informerade om Europeiska Ungdomsportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där man bl a kan läsa om att man som ung i EU kan söka volontärarbete i alla medlemsländer. Att det går att få stipendium för att studera utomlands via EU visste redan de flesta.

De pratade om hur det går till att rösta, att man kan förtidsrösta och att vi i kommunen i år kommer att ha en valbuss som åker ut till valdeltagare ute på landsbygden.
Vidare pratade de också om att det är bra, viktigt och intressant att söka information överlag och att det finns en sida som heter EU&JAG Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och som riktar sig till ungdomar.

Mer information om att rösta, finns att ta del av på www.arjang.se/euval2024.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: annika myrell