Earth Hour

Earth Hour

Earth Hour är ett globalt initiativ från Världsnaturfonden (WWF) för att uppmärksamma klimatfrågan genom att under en timme släcka ner och stänga av så mycket belysning och elektrisk apparatur som möjligt.

Årjängs kommun har under flera år deltagit i denna mani­festa­tion för att sätta fokus på klimatfrågan. Årjängs kommun arbetar kontinuerligt med att både energieffektivisera våra egna verksamheter, men också för att alla invånare i kommunen ska vara medvetna om hur vi kan spara energi och bidra till en bättre miljö.

Är du med? Släck för vår enda planet

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten.

Under Earth Hour uppmärksammar vi vår planets största utmaningar, klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald. Vi visar hur klimatförändringarna påverkar vår natur och våra arter – och hur naturen kan lindra effekten av klimatförändringar. Vi visar hur maten och vår konsumtion påverkar planeten och den biologiska mångfalden och vad vi som individer, kommun, organisation, företag och beslutsfattare kan göra för att minska vårt ekologiska fotavtryck och vår negativa påverkan på djur och växter. Och hur ser kopplingen mellan vårt sätt att leva och planetens välbefinnande ut?

Om vi är många, kan vi göra stor skillnad!

Du kan också minska din klimatpåverkan och bidra till att öka den biologiska mångfalden. Välj dina förändringar och var med och gör skillnad! WWF har samlat 50 små och stora förändringar du kan göra för vår enda planet. Om du till exempel lämnar cirka 10 kvadratmeter av din gräsmatta oklippt över sommaren, så är det toppen för den biologiska mångfalden i din trädgård! Ingen kan göra allt men om vi är många, kan vi tillsammans göra stor skillnad!

På WWF:s hemsida kan du läsa mer vad du kan göra!

Ta chansen att delta i ett Earth Hour Quiz, där du kan ha chans att vinna en T-shirt. Det du behöver göra är att följa länken och svara på några frågor som handlar om Earth hour. Detta är helt kostnadsfritt och vi kommer sedan att dra slumpmässigt några vinnare som får en T-shirt hemskickad. Glöm inte att skriva namn, adress och storlek på t-shirten. Lycka till!

Mer information

Datum:

Tid:

20:30 - 21:30

Ort:

Årjängs kommun
Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: elin olsson