Energi- och klimatrådgivning

Earth hour
Energirådgivare

Till vår energi- och klimatrådgivare kan du vända dig för att få råd och tips om hur du kan minska din energianvändning och ta större klimat- och miljöhänsyn.

Energi- och klimatrådgivningen i Årjängs kommun är kostnadsfri och opartisk.

Energi- och klimatrådgivningen riktar sig till privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag i Årjängs kommun. Till rådgivaren kan du vända dig, om du vill ha hjälp med att få bättre koll på din energianvändning och därmed bli mer miljömedveten.

Fortsatt kommunsamarbete 2021-2022

Nu är det äntligen klart att EKR fortsätter även 2021–2022, vilket vi är glada för. Om inte detta vore nog så kan vi också meddela att vi stärker samarbetet med en kommun. Vi vill därför välkomna Grums kommun in i värmen och till EKR i Västra Värmland. Med detta sagt så kommer vi gå från fyra kommuner till fem kommuner. De fyra kommunerna Årjäng, Arvika, Eda och Säffle inledde 1 januari 2017 ett samarbete, kallat Nodväst, när det gäller energi-och klimatrådgivning.

Rådgivning för föreningar och företag

Upplever du att företagets energikostnader är höga? Du kan få hjälp med att få en översikt av din energianvändning. Utifrån den kan du då få information om vilka områden i ditt företag som kan vara värda att titta närmare på. Dels för att kunna minska energikostnaderna men också bli mer klimatsmart.

Stöd att söka för föreningar och företag

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: ulf strandberg