Arkitektbild på nya simhallen
Nya simhallen i Årjäng

Nya simhallen i Årjäng

Den 16 november påbörjades arbetet med den nya simhallen genom en symbolisk rivning av den gamla simhallen.

Avtalet med PEAB är nu undertecknat och det innebär att starten av arbetet kan
påbörjas med rivning och därefter kan etapp 2 inledas. Rivningsarbetet
beräknas hålla på fram till februari 2022, därefter påbörjas markarbeten.

– Planeringen håller och vi är glada att äntligen få sätta igång arbetet. Årjängs kommun och vår sambetspartner ser verkligen fram emot att kommuninvånare och besökare ska få njuta av en modern och vacker ny simhall, säger Jimmie Hänninen, fasighetsingenjör och projektledare för simhallsbygget.


Från vänster i bild, Kristina Kristiansson (S), Ordf. Kultur och Fritidsnämnden, Daniel Schützer (S) Kommunstyrelsen ordförande,, Anette Eriksson, (C) och Kommunstyrelsens vice ordförande och Lennart Bryntesson, (MP) ledamot i Kommunstyrelsen.

Fakta om simhallen

Byggnationen av simhallen kommer att pågå fram till första kvartalet 2024. Simhallens yta uppgår till 1 500 kvadratmeter. Simhallen kommer att ha en 25 meters bassäng med 6 stycken simbanor och en trampolin. Det kommer även att finnas en mulitbassäng med höj- och sänkbar botten och en relaxavdelning med bubbelpool och bastu, samt ett område för barn med barnpool. Utöver poolerna så kommer det att finnas en kiosk i simhallen.

Angränsande till simhallen byggs ett gym, en sal för gruppträning och en Wellnessavdelning på totalt 550 kvadratmeter. Totalyta för projektet är omkring 3 500 kvadratmeter. Det förbereds också för en eventuell förbindelsegång mellan simhallen och det intilliggande hotellet.

Vill du veta mer om projektet så är du välkommen att ta kontakt med kommunens projektledare.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: robin sandberg