Anslutning fastighetsägare

Schakt tätort
Annelie Pettersson

Är du fastighetsägare till ett flerfamiljs- eller hyreshus? Anslut dig till oss!

Kontakta oss för en offert och avtal.

Hur går det till?

I korta drag innebär en anslutning till Årjängs Fibernät att du i anslutningspriset får ett fiberpar framdragen till din fastighet. Anslutningen sker i en så kallad anslutningssats (låda) som monteras i källaren (eller annan lämplig plats). Placeringen sker i möjligaste mån efter överenskommelse mellan fastighetsägaren och Årjängs Nät.

Vidare får fastighetsägaren själv montera upp ett fastighetsnät, som går från källaren till samtliga lägenheter i huset. Ett fastighetsnät kan antingen byggas med fiber- eller
kopparkabel. Årjängs Nät rekommenderar fiberkabel eftersom det är mer framtidssäkert och kräver mindre underhåll. När ett fastighetsnät byggs med fiberkabel avslutas varje lägenhet med en omvandlare som är nödvändig för att kunna ansluta utrustning i hushållet. Den omvandlaren tillhandahålls av Årjängs Nät.

När anslutningen är på plats tar Årjängs Nät ansvar för nätet fram till och med anslutningssatsen, som monterats i t.ex. källaren. Det innebär att Årjängs Nät ansvarar för service och underhåll fram till den samma. Ansvaret för fastighetsnätet övergår till fastighetsägaren.

När byggnation av nät fram till din fastighet är slutförd och medieomvandlaren installerad kan du börja köpa tjänster. Tjänsteutbudet kan du ta del av genom att klicka dig vidare till sidan Tjänsteutbud eller genom att besöka Bredbandswebben. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: marie andersson