Studerande på ÅGY

Årjängs Gymnasieskola
Årjängs Gymnasieskola

Som studerande på ÅGY har du förtur i bostadskön och hyresfritt under juni och juli månad

ÅBAB erbjuder, i samarbete med ÅGY, studentförtur som innebär att du som boende utanför Årjängs kommun får förtur om du blivit antagen till studier vid ÅGY i Årjäng. Detta gäller ÅGYs treåriga linjer som läses på plats. Ett antagningsbesked måste uppvisas. För studerande som uppfyller villkoren är juni och juli hyresfria. Studenter på ÅGY som redan är boende i Årjängs Kommun har också rätt till hyresfritt i juni och juli, men de har ingen förtur i bostadskön.

Det är viktigt att ni registrerar er i vår bostadskö. Det är vårdnadshavaren som ska stå som sökande och ansvarig på hyresavtalet. Var ute i god tid med registreringen, då ökar du dina chanser att få just det boende du önskar. Meddela uthyrningen på tel: 0573-12844 efter registrering så sätts du upp på förtur. Sök aktivt efter bostad via vår hemsida ”Mina sidor” - Bostad.

Är du elev på ÅGY och uppfyller villkoren för inackorderingsbidrag och inte lyckats få någon lägenhet via Årjängs Bostads kan du åberopa bostadsgaranti. Bostadsgarantin säkerställer dig en lägenhet. De med förtur erbjuds lägenhet där det för tillfället finns lediga sådana. Något speciellt område eller storlek kan därför inte vara ett krav från den sökande. De studenter som omfattas av bostadsgarantin får endast ett erbjudande. Om vi inte har en bostad som stämmer överens med dina önskemål skickar vi ett erbjudande på en så snarlik bostad som möjligt.

Bostadsgarantin och hyresfritt i juni och juli gäller under den tid som eleven är inskriven i ett program. Vid studieavbrott upphör hyresfria månader.

Vid funderingar kontakta uthyrningen på info@arjangsbostad.se eller på
tel: 0573-12844.

Information om Årjängs Gymnasieskola hittar du här!


Senast uppdaterad:
Sidan publicerad av: niklas hammar