Hem/Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Det stora barnkalaset
Lyssna

Det stora barnkalaset

På initiativ av nätverket "Se Mig" sker varje år en uppmärksamhetsvecka, vecka 47, där det stora barnkalaset ingår.

Det stora barnkalaset

Många barn i dagens Sverige lever i någon form av utsatt livssituation, det kan handla om knappa ekonomiska resurser, skilsmässa, missbruk, psykisk ohälsa eller annat som gör att familjen har svårt att bekräfta barnen fullt ut. Även familjer utan stora hinder i vardagen kan få svårt att få livspusslet att gå ihop. Tanken med "Det stora barnkalaset" är inte att lyfta dessa problem som finns utan att fokusera på att tillsammans skapa en kalasdag som inte kostar något eller kräver något av vårdnadshavare mer än att vara närvarande.

Nätverket Se Mig

På initiativ av nätverket Se Mig sker varje år en uppmärksamhetsvecka, vecka 47, där Det stora barnkalaset ingår.

Det stora barnkalaset lördag 25 november 2017

 

 

Bilder och text från förra årets barnkalas

 Årjängs kommun tillsammans med Nordmarkens pastorat, Folkets Hus, Friskvården i Värmland, NBV Nykterhetens bildningsverksamhet, ABF, IOGT-NTO, Årjängs orienteringsklubb samt Årjängs brukshundklubb bjöd på ett fantastiskt program.

Pepparkaksbak och sångstund på familjecentralen. Det pysslades på biblioteket där det även fanns möjlighet att få en fin ansiktsmålning. Det bjöds på grillad korv, kaffe, festis, bullar och godis på Claras torg.  En brandbil dök upp till alla barns förtjusning. Vi fick även se en uppvisning med hundar. Barnkalashjältarna Tokarna hittade på bus med barnen.

En tipspromenad kunde man delta i och tävla om fina priser. Fiskdammen fanns på plats. Folket Hus visade film med tillhörande popcorn och dricka.

På fritidsgården Tingshuset kunde man prova på judo eller boxning. Det blev en välbesökt och mycket uppskattad lördag, nu ser vi fram emot nästa års Stora barnkalas.

 

 

 

 
Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 1 november 2017

Kontakt


 • Kulturutvecklare
  Biblioteket
  Växel: 0573-141 00
  Direkt: 0573-142 93
  Claras Gränd 1 B
  Box 903
  672 29 Årjäng