Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Vi lägger ner lekplatserna
Lyssna

Vi lägger ner lekplatserna

Publicerad 2018-05-08 11:43

Istället kommer kommunen att satsa på mötesplatser för alla åldrar där olika former av aktiviteter ryms. En plats där människor träffas och umgås, där både barn och vuxna kan aktiveras och ha kul tillsammans. En plats som inkluderar alla.

Vi bad om er hjälp och fick den.

Enligt den undersökning som genomfördes under vintern så framkom det att många av de befintliga lekplatserna var i behov av upprustning. Samtidigt visade det sig att en majoritet av er använder exempelvis lekplatsen på Högerud. Det framkom även att avståndet till en bra lekplats inte är så viktig. Man kan tänka sig en 10 minuters promenad för att få tillgång till ett större utbud av lekutrustning. Säkerheten är också viktig, både för er medborgare och för oss som jobbar med kommunens lekplatser. Med dessa ingångsvärden går vi nu vidare och skapar mötesplatser där lek är en naturlig del men även andra typer av aktiviteter, som till exempel grillplats, erbjuds.

Nu vill vi ha er hjälp igen!

Tillsammans för ett bättre Årjängs Kommun är vad vi strävar att uppnå, därför vill vi veta vad du tycker ska finnas för att just du ska använda våra mötesplatser. Vill du ha en grillplats så ni kan spendera hela dagen där, behöver du en toalett för det kittlar så i magen när du gungar att du inte kan hålla dig. Det måste kanske finnas staket så inte barnen rymmer? Berätta för oss vad just du vill ha, din åsikt är viktig. Inte minst ska barnen få komma till tals och berätta vad de vill ha på sin mötesplats. Ge oss dina idéer genom att klicka i länken "Min Mötesplats".

Men Töcksfors då?

I höst kommer vi starta ett projekt även i Töcksfors. Här ska vi prova något nytt! Tillsammans med åk 6 ska vi i en digital miljö skapa en framtida stad där mötesplatsen spelar en central roll. Mer information kommer när det närmar sig. Håll utkik!

Visste du förresten...

Att Årjängs Gymnasieskola har hjälpt oss att inventera de befintliga lekplatserna i tätorten och att deras underlag kommer användas när vi skapar mötesplatserna. Kanske har du en ungdom i ditt hem som vet mer om lekplatserna i Årjäng än du tror. De håller fortfarande på med sitt arbete och när det är klart kommer det presenteras här på vår hemsida.

Vi har även fått hjälp av fritidsbarn som har skapat sin drömlekplats och ställt ut den på biblioteket?

Stort tack till inblandade barn, elever och lärare från oss på kommunen.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 8 maj 2018

Kontakt