Lyssna

Utökad varuhemsändning

UPPDATERAD 200331
Personer som är sjuttio (70) år eller äldre samt de som är i en riskgrupp, uppmanas nu av Folkhälsomyndigheten att inte själva gå och handla, för att inte riskera att drabbas av coronavirus. Årjängs kommun tror att det kan komma bli flera med behovet av varuhemsändning. Därför har kommunen utökat det avtal med lanthandlare som idag sköter detta.

Vilka får använda hemsändning?

Alla som är 70 år eller äldre och alla som är i en riskgrupp samt är skriven i Årjängs kommun. Det innebär att man som 70 år och äldre Inte behöver genomgå någon typ av bidragsbedömning utan kan direkt ringa lanthandlare för beställning där de kommer att göra bedömningen att du är inom riskgrupperna och därefter kunna leverera till dig.

Kostar det något?

Nej, hemsändningen betalas av Årjängs kommun genom det så kallade hemsändningsbidraget. Lanthandlarna kommer få dubblerad ersättning under den tid detta beslut gäller.

Hur länge kommer det att gälla?

Tillsvidare. Årjängs kommun kommer att meddela handlarna när man skall återgå till normalläge gällande bedömning och ersättning.

Vilka lanthandlare kan jag beställa hos?

Lanthandlare som idag erbjuder hemsändning är:
Östervallskogs Handel Nära Dej - telefon: 0573-60014
ICA Nära Sillerud - telefon: 0573-401 50, mobil: 070-257 92 72, e-post: ica@sillerud.se

Vilken lanthandlare skall jag ringa?

  • Om du bor i Östervallskog, Töcksfors, Fågelvik, Holmedal och delen runt Hämnäs i Karlanda, så kan du ringa, Nära Dig Östervallskog

  • Om du bor i Årjäng, Blomskog, Lennartsfors och delen av Karlanda som ligger mot Årjängs- och Sillerudshållet. så kan du kontakta, ICA Sillerud.

Varför kan jag inte beställa i andra affärer?

För att vara snabba med att kunna erbjuda tjänsten över hela kommunen har vi gjort en anpassning i de avtal som redan finns mellan handlare och kommunen där handlarna redan har en färdig organisation för att ta hand om detta. Kommunen har möjlighet att utöka med någon av de handlarna som finns i tätorterna, det hänger dock på att de ska ha möjlighet att sköta logistiken och där är detta ännu inte klart. 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 31 mars 2020