Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Uppstart av program med medieinriktning på Årjängs gymnasieskola
Lyssna

Uppstart av program med medieinriktning på Årjängs gymnasieskola

Publicerad 2016-10-26 13:01

Vi startar en ny inriktning på Samhällsvetenskapliga programmet. Från och med läsåret 2017/2018 kan du gå inriktningen medier, information och kommunikation.

Ny inriktning på program

Nyligen fick Årjängs gymnasieskola klartecken från Barn- och utbildningsförvaltningen i kommunen att starta upp en ny inriktning på Samhällsprogrammet. Från och med hösten 2017 kommer skolan erbjuda dig att söka till Samhällsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation.

Gammalt program i ny tappning

I Årjäng är Medieprogrammet ett känt och inarbetat begrepp och Årjängs gymnasieskola har flera års erfarenhet av utbildning inom olika medier. År 2000 startade skolan upp Medieprogrammet med inriktning foto, film, ljud, text och grafisk kommunikation. När GY11(Läroplan, examensmål och gymnasiegemensamma ämnen för gymnasieskola 2011) infördes ersattes Medieprogrammet av andra nationella program med medieinriktningar. Ett av de programmen är Samhällsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation.

Samhällsprogrammet med inriktning medier, information och kommunikation

Under förra läsåret och detta läsår har rektor och personal på Årjängs gymnasieskola lagt ner många arbetstimmar på att återställa specialsalar i "mediehuset" som nu står redo för att ta emot dig som planerar att söka till och studera på programmet. Du kommer att få möjlighet att lära dig medieproduktion, ljudproduktion, reklam, fotografi och journalistik och mycket mer. Dessutom kan skolan erbjuda behöriga lärare som brinner för sina ämnen. Programmet är högskoleförberedande och möjligheterna för vidare studier är många och varierade både på universitet, högskola och folkhögskola.

Kvällsinformation för dig som går i årskurs 9

Elever som går i årskurs 9, och deras anhöriga, kommer att få en inbjudan till en informationskväll. Inbjudan kommer med eleven hem från skolans studie- och yrkesvägledare. Gymnasieskolor från Eda, Säffle och Arvika kommer finnas där för att presenterar sina program. Årjängs gymnasieskola finns också på plats med alla sökbara program.

Sökbara program till Årjängs gymnasieskola

Vill du veta mer om vilka program som Årjängs gymnasieskola erbjuder, läs mer via länken eller kontakta skolans studie- och yrkesvägledare för mer information.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 28 oktober 2016

Kontakt

Program på Årjängs gymnasieskola