Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Tema entreprenörskap på schemat
Lyssna

Tema entreprenörskap på schemat

Publicerad 2017-03-20 13:19

I februari fick högstadieelever på Nordmarkens skola arbeta med ett projekt som kallades entreprenörskap och arbetsliv. I arbetet deltog många företag. Både föreläsningar och studiebesök stod på schemat. Eleverna fick avsluta veckan med att produktutveckla en semla.

Högstadieelever på studiebesök på en industri

Högstadieelever har temavecka om entreprenörskap och arbetsliv

Under en vecka i februari deltog högstadieelever på Nordmarkens skola i ett projekt under om entreprenörskap och arbetsliv. Det är en lärargrupp i samarbete med skolans studie- och yrkesvägledare som tagit fram och genomfört projektet.

Temaveckans innehåll

Från måndag till onsdag varvades studiebesök i butiker och på industrier med föreläsningar av några entreprenörer från olika företag. Företag från både den egna kommunen och gränskommuner deltog i projektet. 

Resten av veckan fick eleverna skriva CV och träna på jobbintervjuer. Anställningsintervjuerna hölls av chefer från olika verksamheter och branscher. Där fick de också visa upp sitt CV. 

Många företagare deltog

Företag som deltog i projektet var: Hanza Elektromecan, Årjängs såg, Westra Wermlands sparbank, Bad o Värmebutiken, Best Western hotell, Turessons bil o rep, Bison, Interjakt, Ica supermarket i Årjäng, Ica supermarket i Töcksfors, Wermlands Mechanics, Nordmarkens Fasader, Norbag, Flexit, Rusta, Arken Zoo, Maximat, Godisfabriken, Sportshopen samt Auto Experten.

Andra entreprenörer som deltog var Stefan Skoglund från Arvika som startat rawfoodchoklad tillverkning och Rikard Olin som blev Värmlands bäste entreprenör 2016. Till och med en pilot som arbetat inom både flygvapnet och reguljärt flyg deltog.

Produktutveckla en semla

Under temaveckan fick eleverna även göra en egen produktutveckling. Arbetet bestod i att produktutveckla en semla. Eleverna bakade grundsemlan själva. Sedan monterades semlorna ihop och lämnades till en juryn som hade uppdraget att utse en vinnare i varje klass. Semlorna poängsattes utifrån både utseende och smak. Vinnande klass fick pris i form av en bowling-runda.

Lyckat första projekt

Det var första gången som projektet genomfördes men lärarna som arbetat med förberedelserna hoppas det blir ett återkommande inslag i utbildningen. De tackar för all hjälp de fått genom studiebesök, föreläsningar och intervjuer med kommunens arbetsliv. Utan deras medverkan så skulle inte temaveckan varit möjlig att genomföra.

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 22 mars 2017

Kontakt