Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Tackmiddag 6 och 7 september
Lyssna

Tackmiddag 6 och 7 september

Publicerad 2018-09-06 16:01

Under sommaren gjorde räddningstjänsten och hemvärnet en fantastisk insats under flera skogsbränder i Årjängs kommun. Då utlovades en tackmiddag, nu genomförs två stycken.

Tuffa dagar

– Vi vill uppmärksamma och tacka både räddningstjänsten och hemvärnet för insatserna de gjorde under sommaren, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S). Det var tuffa dagar och alla gjorde en fantastisk insats under svåra förhållanden. En middag för att visa vår uppskattning är det minsta vi kan göra, fortsätter Daniel.

Middag i Årjäng

Middag i Töcksfors

Två middagar

För att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta genomförs två middagar. En gick av stapeln i Årjäng igår och en dukas upp i Töcksfors i kväll. Totalt deltar cirka 50 personer på middagarna.

Resurskrävande

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Skogsbränder är resurskrävande och kräver uthållighet. Då är det tur att vi har hemvärnet som vi kan få hjälp av, säger Krister Davidsson, räddningschef.

Räddningstjänstens sommar i siffror

Under juni – augusti hade räddningstjänsten 119 larm! Av dessa var 62 stycken i juli. Under perioden 12 – 15 juli var det 24 larm vilket innebar 6 stycken per dag!  Det kom in 37 larm om skogsbrand. Flera av larmen visade sig  dock vara röklukt som kom från andra bränder i vår kommun eller i vårt grannskap. Det verkliga antalet bränder blev 19 stycken.   

Branden i Tegen

Branden vid Hynningesjön i Tegen var den största insatsen. Den omfattade cirka 4 hektar. Släckningsinsatsen pågick i nästan två dygn, sen hade markägaren bevakning i ytterligare fem dygn. Här gjorde Hemvärnet en väldigt viktig insats. Dessutom vattenbombades det från helikopter under 30 minuter för att få branden under kontroll.

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 7 september 2018

Kontakt


 • Räddningschef
  Räddningstjänsten
  Växel: 0573-141 00
  Direkt: 0573-142 57
  Västanåsvägen 19

 • Kommunstyrelsens ordförande
  Direkt: 0573-141 10

Vi behöver dig