Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Pristagare firades på nationaldagen
Lyssna

Pristagare firades på nationaldagen

Publicerad 2018-06-07 11:46

I samband med nationaldagen delades Kulturpriset, Ungdomsledarstipendiet och Clarapriset ut.

 

Clarapriset

Smolmarks skola, klass 5 fick Clarapriset. Årets tema var Barnkonventionen och eleverna skulle välja ut en artikel som kändes viktig, och beskriva den i ord och bild.

Juryns motivering

Årets vinnare är klass 5, Smolmarks skola och enskilt bokpris går till eleverna
Felicia Spjut, Milton Mikaelson och Emelie Persson. Eleverna har valt artikel 19, "Du har rätt till skydd mot alla former av fysisk eller psykisk våld, vanvård, misshandel, övergrepp eller annat utnyttjande". Eleverna har tillsammans valt artikel, skrivit manus och regisserat på ett proffsigt sätt samt klippt ihop till en liten väldigt viktig film.

Kulturpristagare

Runar Patriksson tilldelades kulturpriset för värdefullt kulturellt arbete i Årjängs kommun.

Juryns Motivering

Runar Patriksson har under mer än 50 år, på olika nivåer och i olika sammanhang, verkat i musikens och kulturens tjänst. Han har bland annat varit rektor för Musikskolan, suttit i styrelsen för Wermland Opera och varit ansvarig för Riksdagskören. Runar har på ett särskilt sätt engagerat ungdomar och äldre i musik och sång. Han har även genom sitt samarbete med Thore Skogman satt kommunen på kartan, bland annat var skolklasser från kommunen med i SVT-programmet Nygammalt.

Ungdomsledarstipendium

John Larsson fick ungdomsledarstipendiet för värdefullt föreningsarbete med barn och ungdomar i Årjängs kommun.

 

Juryns motivering

John Larsson född 1931, började redan 1949 sin ledarkarriär, då i Årjängs IF.
John var styrelsemedlem samt ledare i Årjängs IF drygt 30 år. John var sedan med och bildade Årjängs Orienteringsklubb 1979 där han än i dag, nästan 40 år senare, fortfarande är aktiv ledare. Alltså ca 70 år i ungdomsledares tjänst - Imponerande!

John har under hela tiden varit aktiv idrottsman själv. Fotboll, bandy, ishockey, friidrott, skidor, backhoppning är idrotter John har avverkat och så inte minst orientering.
John tog för två år sedan ett guld och ett brons i veteran SM i orientering, och 2017 ett brons.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 7 juni 2018

Kontakt

Clarapriset