Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Kompetensutvecklingsdag för personalen i förskolan
Lyssna

Kompetensutvecklingsdag för personalen i förskolan

Publicerad 2017-06-01 14:10

Fredagen den 19 maj hade förskolorna i kommunen stängt för kompetensutveckling av personalen. Nästan 100 personer som arbetar i förskolan fick fortbildning inom språkutveckling, kemi och fysik, musik och rörelse samt skapande med lera. Allt anpassat för att kunna omsättas i det pedagogiska arbetet med barnen i våra förskolor.

Kemi och fysik i förskolan

Helena och Nina från Navet Sience center i Borås har lärt personalen om kemi och fysik för små barn i förskolan. De har lärt sig att göra kemiska och fysikaliska experiment genom att bara använda det som finns hemma i skafferiet. Draken Berta är den snälla draken som kan spruta eld, som tillverkar "fissaft" och gör gas. En magisk fortbildning!

 

Författarbesök och boktips

Vår barnbibliotekarie Merete gav tips på nya böcker och olika genrer av barnböcker. Författaren och illustratören Jimmy Wallin, som har illustrerat Bamse och en rad andra böcker, pratade om bilders och böcker betydelse. Språkutvecklande fortbildning!

Musik och rörelse

Bengt-Åker Röstlund har ett koncept som han kallar Sånggodis. Det är pedagogiskt material som lockar stora och små att sjunga, dansa och röra sig till musik. Hela IOGT –NTO lokalen ångade av musik och rörelse denna varma och soliga dag. Fortbildning som ger sång och rörelseglädje!

Skapande med lera

Rose-Marie Söderlundh gav inspiration om hur man kan arbeta med lera tillsammans med små barn. Grundläggande kunskaper om lera och enkel kavlingsteknik som anpassas efter barnens ålder. Att leka och skapa med lera skapar en jämlikhet utan att det talade språket behövs. En fortbildning som släppte loss massor av fantasi och kreativitet!

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 1 juni 2017

Kontakt