Hem/Invånare/Nyhetslista invånare/Hanza vill flytta sin tillverkning i Åtvidaberg till Årjäng
Lyssna

Hanza vill flytta sin tillverkning i Åtvidaberg till Årjäng

Publicerad 2020-04-23 09:22
Peter Väisänen, Hanza, Daniel Schützer, Årjängs kommun och Marcus Myrebring, Westra Wermlands Sparbank

Årjängs kommuns största privata arbetsgivare Hanza har inlett fackliga förhandlingar om att flytta tillverkning från Åtvidaberg till Årjäng. Hur många nya jobb som det slutligen blir i Årjäng är ännu inte klart. Men nu förbereder sig Årjängs kommun för att göra allt för de som vill flytta med sina jobb från Åtvidaberg.

– Vi måste ha den största respekt för att detta är tufft för Åtvidaberg men jag är mycket glad att vi lyckades behålla de här arbetstillfällena i Sverige. För Årjängs kommuns del är det så klart positivt och vi ska göra allt vi kan för att hjälpa till, både med anpassning av lokaler och med bostäder till de som väljer att flytta hit säger Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande.

Coronavirusets effekter påverkar mycket i näringslivet i Årjäng just nu. Därför har Årjängs kommun valt att säga ja till en stor marknadsföringsinsats för att få tillbaka kunder som nu inte får åka över gränsen från den norska sidan. Och fler insatser för att stärka näringslivet kommer behövas framöver. Därför är detta beslut som Hanza tagit glädjande, och visar att Årjängs kommun är värt att satsa på.

– Jag vill också rikta ett stor och hjärtligt tack till Westra Wermlands Sparbank. Det är en oerhörd fördel för oss att vi har en lokal Sparbank som ser till bygdens bästa. Utan deras insatser är det stor risk att de här arbetstillfällena hade hamnat i Polen istället. Tillsammans har vi tre parter nu stärkt tillverkningsklustret i Årjängs kommun avslutar Daniel Schützer.


Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 23 april 2020