Hem/Invånare/Nyhetslista invånare/Gå med i Frivilliga Resursgruppen!
Lyssna

Gå med i Frivilliga Resursgruppen!

Publicerad 2020-04-21 09:34

FRG (Frivilliga Resursgruppen) gör en viktig insats i coronatider och hjälper till med att handla mat, göra apoteksärenden eller hämta ut postpaket till gruppen 70+ som nu är i "hemkarantän". FRG är också spindeln i nätet när det gäller att koppla samman de som behöver hjälp med andra hjälpande organisationer, som exempelvis Röda Korset.

Frivilliga resursgruppen söker nu nya volontärer i Arvika, Eda, Säffle och Årjängs kommuner i åldern 18-60 år, som kan tänka sig att ställa upp och hjälpa till. FRG erbjuder som en introduktion 8 timmars aspirantutbildning - efter denna ska FRG-aspiranten ha fått en bas för att kunna ingå och verka i en frivillig resursgrupp. Aspirantutbildningen ska kompletteras med ytterligare utbildningstimmar innan årets slut med bland annat HLR och brandkunskap.

För dig som går med i Årjäng, så kommer en reseersättning med 18:50 kr/mil att betalas ut.

Är du intresserad av att rycka in som aspirant? Kontakta Lennart Svensson, tfn 070-942 21 98 så får du veta mer - eller skicka e-post till v.varmland@civil2.se med dina kontaktuppgifter, så blir du kontaktad.

Frivilliga Resursgruppens uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen eller vid andra behov. Mer information om FRG finns på MSB:s webbplats, liksom på Civilförsvarsförbundets webbplats.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 21 april 2020