Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Första spadtaget för en ny låg- och mellanstadieskola vid Nordmarkens skola
Lyssna

Första spadtaget för en ny låg- och mellanstadieskola vid Nordmarkens skola

Publicerad 2018-12-19 09:00

Foto: ByggDialog

Första spadtaget för en ny skola och det andra spadtaget för den största investeringen någonsin

Tisdagen den 18 december samlades elever och lärare på skolgården för att vara med på det första spadtaget för deras nya skola och arbetsplats. Kommunchefen Birgitta Evensson hälsade alla välkomna och kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S), berättade om hur den nya skolan ska fungera. Han avslutade med att försäkra eleverna om att det här kommer bli superbra!

Många skratt och stora applåder

Direkt därefter togs de första spadtagen. Det var många skratt när de tjugo eleverna äntligen fick sätta spaden i marken och börja gräva. Efteråt fick de tappra eleverna stora applåder från både klasskompisar, lärare och övriga besökare.

Spadtaget markerar starten på en ny etapp i den stora satsning Årjängs kommun valt att göra för de yngre kommuninvånarna. Investeringen, som är den största Årjängs kommun gjort i modern tid, är en del av arbetet för att nå kommunens skolvision;

"En verksamhet som alla kan vara stolta över och minnas med glädje."

Skolprojektet i sin helhet

Projektet i sin helhet är ett strategiskt partneringprojekt som innefattar Töcksfors skola, som hade byggstart i juni, och Nordmarkens skola med byggstart den 18 december samt en ny förskola med två avdelningar och tillagningskök. Skolorna och förskolan beräknas vara färdiga 2020 och projektet drivs av Årjängs kommun med ByggDialog AB som totalentreprenör.

 

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 19 december 2018

Kontakt


  • Fastighetsingenjör
    Samhällsbyggnadsavdelningen
    Växel: 0573-141 00
    Direkt: 0573-140 81

Skolprojektet