Hem/Invånare/[Nyhetslista invånare]/Årjäng kommun gör återigen ett rekordresultat!
Lyssna

Årjäng kommun gör återigen ett rekordresultat!

Publicerad 2017-03-31 10:55

För tredje året på raken har kommunen ett mycket bra resultat. Resultatet är 29,1 miljoner vilket motsvarar 5,1% av skatter och stadsbidrag. Både tjänstemanna-ledningen och den politiska ledningen är mycket nöjda över resultatet och att vi klarar leverera en bra verksamhet samtidigt som det är ordning på ekonomin. Men mest stolta är vi över kommunens fantastiska medarbetare som levererar den fina verksamheten och gör skillnad i människors vardag. Därför kommer vi att besluta om tre satsningar som kommer personalen till godo.

Fortbildning

Alla medarbetare ska under året erbjudas fortbildning. Förra året fick Årjängs kommun beröm i en undersökning för att vi hade låga kostnader för representation och konferenser. Visst är det bra att hålla nere representationskostnaderna. Men kurser och konferenser är ett medel för att nå vårt mål om ett utvecklande ledarskap och nöjda medarbetare. Vi hoppas att när 2017 utvärderas så slipper vi beröm från undersökningen men att vi istället har än mer nöjda medarbetare.

Chefsutbildning

Vi vill att alla medarbetare ska ha kompetenta och lyssnande arbetsledare och chefer. Det är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Och kunskap är en förutsättning för att kunna utveckla både sig själv och andra.

Resestipendium

Stipendiet kan alla medarbetare söka för att utveckla sig i sitt arbete. Genom att besöka liknande arbetsplatser på andra orter och i andra länder får man med sig nya perspektiv hem till vår kommun. På så vis kan vi bli ännu bättre och erbjuda våra invånare en ännu bättre service.

Resultatet är väldigt glädjande och stärker oss inför kommande stora investeringar i skolan. Dessutom känns det jättebra med satsningarna på personalen som verkligen är de stora hjältarna, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S).

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 31 mars 2017