Hem/Invånare/Kommun & politik/Kommunfakta/Betala med autogiro och e-faktura

Autogiro och e-faktura

Fakturor som kommer från Årjängs kommun kan du välja att betala med autogiro. Du kan också välja att betala med e-faktura. Då får du fakturan direkt i din internetbank.

Betala med autogiro

Autogiro innebär att betalningen dras automatiskt från ditt konto. Du får som vanligt en faktura, men inbetalningskortet är makulerat.

• Du sparar tid eftersom du inte behöver fylla i någon betalningsorder, knappa/skriva långa sifferrader eller stå i kö för att betala fakturan.
  • Fakturan betalas alltid i rätt tid och risken för betalningspåminnelse, krav och dröjsmålsränta minimeras.
  • Du har alltid möjlighet att stoppa en betalning om något inte stämmer.
  • Autogiro är kostnadsfritt.

Anmälan

För att börja med autogirobetalningar måste du lämna in en medgivandeblankett till kommunen. Du kan fylla i en elektronisk medgivandeblankett via en länk och signera med e-legitimation eller hämta blanketten på webbplatsen. Den ifyllda blanketten kan du lämna in på kommunens medborgarkontor eller skicka till kommunen.

Betala med e-faktura

Årjängs kommun erbjuder kunder e-faktura. Det betyder att du som privatperson kan få fakturan i din internetbank.

Så fungerar e-fakturan

E-faktura innebär att vi elektroniskt skickar fakturan till din internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter och kommer med samma tidsintervall som vanliga fakturor. Du får ett meddelande i din internetbank när du har en faktura att betala och kan välja mellan att godkänna betalning direkt eller att titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner fakturan. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda, så du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp.

Anmäl att du vill ha e-faktura

Anmälan till e-faktura gör du via din internetbank.

Hur säger jag upp e-faktura?

Om du inte längre vill vara ansluten till e-faktura avregistrerar du dig via din internetbank.

Sidan uppdaterad den 8 januari 2018

Anmälan/medgivande om autogiro direkt på webben

Anmälan/medgivande om autogiro via blankett