Hem/Invånare/Uppleva & göra/Hästkrafthelg
Lyssna

Hästkrafthelg tar en paus och storsatsar 2021

Hästkraft tar en paus 2020. Utifrån rådande omständigheter och myndigheternas rekommendationer gällande covid-19 är samarbetsparternas bedömning att det inte går att genomföra eventet med bibehållen kvalitet. Hästkrafthelg flyttas därför fram till den 15-17 juli 2021 med målsättningen att göra något alldeles extra.


Samarbetsparterna Årjängstravet, Hotell Årjäng, Motorklubben i Årjäng, Holmedals Veteranklubb och Årjängs kommun, har varit optimistiska länge och hoppats på att läget ska ändras. Vid det senaste styrgruppsmötet tog parterna beslut om att ta en paus 2020 och istället satsa på en utveckling inför nästa år. Anledningen till beslutet är att samarbetsparterna inte längre anser det vara möjligt att arrangera Hästkrafthelg med en hög kvalitet. Både tiden, tillstånd för att genomföra eventet och myndigheternas rekommendationer är bidragande faktorer.

Extra satsning inför Hästkrafthelg 2021

Inför nästa år planerar samarbetsparterna att göra en extra satsning på eventet och utveckla Hästkrafthelg 2021. Det finns flera spännande idéer som kommer att utvecklas under året.

Stortravet körs som vanligt

Årjängstravet arrangerar för tillfället travtävlingar utan publik. Det finns i nuläget inte någon indikation på att det går att köra trav med publik under sommaren. Stortravet med V75 den 11 juli kommer köras, men mest troligt utan publik. Slutligt besked kommer Årjängstravet att gå ut med inom kort.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 5 juni 2020

Kontakt


 • Kommunikationschef
  Kommunchefens stab
  Direkt: 0573-141 25

 • Kultur- och fritidschef
  Direkt: 0573-141 33
  Storgatan 66
  Box 906
  672 29 Årjäng