Hem/Företagare/[Nyhetslista företagare]/Värmlandsprojekt har nominerats till EU-final
Lyssna

Värmlandsprojekt har nominerats till EU-final

Publicerad 2017-10-18 13:20

Projektet Tillväxtmotor i Värmland har gått till final i EU-kommissionens tävling European Enterprise Promotion Awards, som ska främja företagande i hela EU. Två av tjugo deltagande företag i projektet är från Årjängs kommun. Turistgården Töcksfors och Silleruds Station.

Tillväxtmotor - extern dragkraft för tillväxt i företaget

Projektet utvecklar småföretag med hjälp av extern kompetens som gör att de växer både vad gäller ekonomisk omsättning och antal anställda. Enkelt förklarat så matchar Tillväxtmotorn en företagares kompetens med fyra andra kompetenser med olika perspektiv, i hopp om att företaget ska utvecklas. De fyra består av två kvinnor och två män, för att man ska inse värdet av vad vi kan ge varandra – med olika profil, kompetens och erfarenhet.

De fyra kompetensernas perspektiv

 • En person med analytisk förmåga och ekonomikompetens.
 • En empatiker med tydligt kundperspektiv.
 • En person med erfarenhet av att driva utvecklingsprocesser.
 • En kreatör och innovatör som rör till det lite.

Turistgården Töcksfors och Silleruds Station är två av tjugo deltagande företag i projektet

Turistgården Töcksfors och Silleruds Station från Årjängs kommun är två av tjugo företag som deltar. Det har varit en bra tillväxttakt och under ett år har alla bolag som varit med, ökat sina skatteinbetalningar till samhället med 8,4 miljoner kronor, vilket i snitt är närmare en halv miljon per bolag. Och lönsamheten för företagen har i genomsnitt förbättrats med 272 procent på två år.

Nominerade bidrag till final i Tallinn i november

Projekt Tillväxtmotor är ett av två svenska bidrag som av Tillväxtverket har nominerats till entreprenörstävlingen. Priset hyllar projekt som kommer att inspirera alla som bryr sig om företag, företagare och jobb. Om Tillväxtmotorn lyckas ta hem tävlingen får vi veta i slutet av november under EU:s näringslivsdagar i Tallinn.

Medfinansiärer

Projekt Tillväxtmotor, som pågår under åren 2015-2017, finansieras av EU, Tillväxtverket, Region Värmland, Fryksdalens sparbank, Westra Wermlands sparbank, Swedbank, Sparbanksstiftelsen Alfa, Arvika kommun, Karlstads kommun, Sunne kommun, Säffle kommun, Torsby kommun, Årjängs kommun, Plushögskolan, Affärshögskolan och Drivhuset.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2017

Kontakt


 • Näringslivsstrateg
  Nordmarkens Näringsliv
  Direkt: 0573-140 70
  Mobil: 076-622 61 60
  Besöksadress
  Näringslivets Hus
  Nertomtsvägen 5, Årjäng