Hem/Företagare/[Nyhetslista företagare]/Infrastruktur en ständigt aktuell och viktig fråga
Lyssna

Infrastruktur en ständigt aktuell och viktig fråga

Publicerad 2017-11-22 16:01

Arbetet kring infrastrukturfrågan måste Årjängs kommun arbeta med lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Det är ett ständigt pågående arbete. En delegation bestående av Kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunchef, näringslivsstrateg och samhällsbyggnadschef har nyligen varit i Bryssel för att träffa kontaktpersoner som kan hjälpa oss att öka medvetenheten kring hur viktig E18 är som transportled.

 

Nationell transportplan

Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att ta fram en nationell transportplan som gäller 2018-2029. Region Värmland har med anledning av detta skrivit ett förslag till yttrande. Alla värmlandskommuner kan komma med synpunkter på yttrandet. I Bryssel diskuterades vilka frågor som var viktiga att få med i transportplanen för vår kommun.
E18 är helt naturligt vår viktigaste infrastrukturfråga men under dagarna diskuterades även infrastrukturen generellt och vilka behov som finns nu och framöver.

Besök på Europaparlamentet

Deltagarna träffade EU-parlamentarikern Cristoffer Fjellner som arbetar mycket med handelsfrågor i EU samt med Norge som är med i EES och Schengenavtalet. Norge är ett av Sveriges främsta exportländer, och för att transporterna ska fungera anser Årjängs kommun naturligtvis att E18 är mycket viktig.

Europeiska Kommissionen

Här träffade deltagarna Ian Conlon som arbetar med infrastrukturfrågor för transporter Europa.Han berättade hur arbetet med TEN-T (Trans-European Transport Network) fungerar och hur vi kan arbeta för att E18 ska bli en del av den.

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 22 november 2017