Lyssna

Projektledare till Värmland Tillsammans

Årjängs kommun, Arbetsmarknadsenheten

Publicerad: 2019-08-09, Annons-ID: 8397217

Årjäng, 1 plats

Sista ansökningsdag: 2019-08-23

I Årjängs kommun vill vi möta framtiden med att tänka nytt och annorlunda. Det är viktigt att vi kopplar upp oss mot det som växer, tänker plats och arbetsplats tillsammans och tar vara på möjligheter som finns. Därför har vi idag ett antal pågående samarbeten med bland annat Karlstads universitet och näringslivet. Här finns det utrymme för nya människor och idéer. Var med på resan i Värmlands tillväxtkommun #näringsrikaårjäng

ARBETSUPPGIFTER Värmland Tillsammans är ett projekt som finansieras av Europeiska socialfonden. Tio av länets kommuner vill tillsammans med Arbetsförmedlingen och Landstinget i Värmland göra något för att förändra situationen för utrikes födda som står särskilt långt från arbetsmarknaden. Projektet kommer också arbeta strategiskt med metodutveckling och länsövergripande samverkan så att utrikes födda kommer närmare arbetsmarknaden. Projektledarens placering i Årjängs kommun lyder under Integrationssamordnaren. Du kommer att leda projektet lokalt och kommer att ha ett nära samarbete med bland annat AME och Flyktingenheten. De arbetsuppgifter du i huvudsak kommer att arbeta med är verksamhet riktad till utrikesfödda samt driva utvecklingsarbete i kommunen för att arbeta med insatser riktade till målgruppen. I dina arbetsuppgifter ingår administration, rapportering och uppföljning till projektet centralt utifrån ansökan samt krav från Europeiska socialfonden. I arbetet kommer du också att delta i länsövergripande aktiviteter för projektet och medverka i att driva det gemensamma länsövergripande arbetet för projektet. Projektet omfattar 10 kommuner i Värmland med målgruppen utrikesfödda i åldern 15-64 år. Värmland Tillsammans utgör tillsammans med pågående projekt Värmlands framtid, Värmlands Unga och Värmlands Nya en del i en långsiktig strategi för ett gemensamt utvecklingsarbete i syfte att minska utanförskapet i Värmland.

KVALIFIKATIONER Du som söker tjänsten har intresse av att arbeta med utrikesfödda och driva utvecklingsfrågor inom området. Vi vill att du har högskoleutbildning eller annan kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer passande för arbetsuppgifterna. Ledaregenskaper, förmåga att skapa goda relationer och ett gott bemötande ser vi som en förutsättning. Erfarenhet av att ha arbetat i projekt är meriterande, liksom kunskaper om kommunal förvaltning och utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor. Förmåga att administrera, planera och driva projekt i samverkan med andra är en egenskap vi värdesätter högt. Arbetet förutsätter att du är van att arbeta självständigt, är kommunikativ, pedagogisk och har lätt för att samarbeta i olika sammanhang.
ÖVRIGT Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Villkor

3 - 6 månader

Heltid

Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2019-09-01 , upphör: 2021-01-31 .

Enligt avtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-23

Ange referens: A895286

Ansök via extern webbplats

Arbetsplats

Årjängs kommun, Arbetsmarknadsenheten

Årjängs kommun, Storgatan 66

Storgatan 66 ÅRJÄNG

67229 Årjäng

Kontaktpersoner

May Bjerklund
070-3168644

Christina Broberg
0573-14010

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 29 januari 2019