Lyssna

Rektor låg- och mellanstadiet Årjängs kommun

Årjängs kommun, Utbildning- och barnomsorg

Publicerad: 2019-07-01, Annons-ID: 8359896

Årjäng, 1 plats

Sista ansökningsdag: 2019-07-31

I Årjängs kommun vill vi möta framtiden med att tänka nytt och annorlunda. Det är viktigt att vi kopplar upp oss mot det som växer, tänker plats och arbetsplats tillsammans och tar vara på möjligheter som finns. Därför har vi idag ett antal pågående samarbeten med bland annat Karlstads universitet och näringslivet. Här finns det utrymme för nya människor och idéer. Var med på resan i Värmlands tillväxtkommun #näringsrikaårjäng

ARBETSUPPGIFTER Nordmarkens skola ligger i södra delen av Årjängs tätort och är kommunens största skola. Det är en F-9-skola med cirka 700 elever och drygt 100 personal. Låg och mellanstadiedelen är under uppbyggnad och kommer att stå färdig 2020. Högstadiet är också helt nybyggt och togs i bruk inför höstterminen 2015. Det finns även två mindre skolor tillhörande rektorsområdet. Som rektor får du en spännande roll där du kommer att leda, utveckla och företräda Nordmarkens skola samt två mindre skolor. Du är en nytänkande och inspirerande pedagogisk ledare som stödjer och stimulerar medarbetare att utveckla en modern skola. Du leder medarbetare så att elever stimuleras och utmanas till sin maximala potential. Som rektor ska du driva utvecklingen med elevernas kunskapsutveckling och trivsel i fokus. Tillsammans med befintlig ledningsgrupp förväntas du driva och utveckla personal och elevinflytandet för en hållbar arbetsmiljö. Skolutveckling och det systematiska kvalitetsarbetet är ett högt prioriterade område för dig.

KVALIFIKATIONER Som person är du kommunikativ, trygg i din ledarroll samt har god självinsikt. Du är relationsinriktad och arbetar för en god kommunikation och dialog i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samordna och leda andra till att utveckla och utvecklas samt att bygga upp och bibehålla förtroendefulla relationer med såväl elever, föräldrar och personal. Du är handlingskraftig, vågar ta beslut och har en stark egen drivkraft. Du är en tydlig arbetsgivarföreträdare och en ambassadör för den egna enheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Bra om du har erfarenhet av att leda och utveckla pedagogisk verksamhet. Du har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning mot grundskolan. Rektorsutbildning motsvarande statliga rektorsprogrammet är meriterande. Ditt närmaste team är rektorskollegor från år F-9. Du har även ett mycket kompetent elevhälsoteam samt välutvecklade stödfunktioner vid din sida, till exempel för personal, administration och ekonomi. Ditt närmaste team är rektorskollegor från år F-9. Du har även ett mycket kompetent elevhälsoteam samt välutvecklade stödfunktioner vid din sida, till exempel för personal, administration och ekonomi. Du ingår i vår ledningsgrupp, ett bra team med drivande och utvecklingsinriktade kollegor. För oss är kompetensutveckling viktigt och vi erbjuder goda möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Här är några exempel på våra förmåner: • Föräldrapenningtillägg • Löneväxling med kostnadsfri pensionsrådgivning • Kompetensutveckling • Inväxling av semesterdagstillägg till flera semesterdagar Här finns alla möjligheter till personlig utveckling. Varmt välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Villkor

3 - 6 månader

Heltid

Heltid. Tidsbegränsat 1 år med möjlighet till en tillsvidare tjänst Tidsbegränsad anställning, upphör: Tillträde till tjänsten 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Enligt avtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-07-31

Ange referens: A890263

Ansök via extern webbplats

Arbetsplats

Årjängs kommun, Utbildning- och barnomsorg

Box 906

Storgatan 66 ÅRJÄNG

67229 ÅRJÄNG

Kontaktpersoner

May Bjerklund
070-3168644

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 29 januari 2019