Årjängs Fibernät/Om oss/Nyheter/Status i utbyggnaden i tätorten
Lyssna

Status i utbyggnaden i tätorten

Publicerad 2017-04-28 17:30

Foto: JS Sverige

För tillfället jobbar vi parallellt i fyra etappområden av totalt 6 i tätortsutbyggnaden.

Etapp 1

Här återstår endast asfalterning som pågår just nu.

I Etapp 1 ingår gatorna: Pionvägen, Västanåsvägen, västra sidan av Storgatan nr 34 – 56, Björnstigen, Erik Trells väg, Apoteksvägen, Västtomtvägen, Brunnsvägen, Fogdevägen, Högdalsvägen, Höjdvägen, Kammarsvägen, Korpvägen, Lärkstigen, Lärktorget, Storgatan 10-25, Strandvägen (ej nr 11) och Tornvägen.

Etapp 2

I Etapp 2 är schaktning i gator i det närmaste avslutad. Vi har inte schaktat Backmansvägen ännu då vi väntar på en eventuell samförläggning. För tillfället pågår svetsning och installation av de sista återstående kunderna. Ett 75-tal kunder är nu aktiverade och kan använda sina tjänster. När du fått ditt samtal/sms från vår tekniker om att din fastighet är aktiverad kan du beställa tjänster. Klicka här för broschyr om hur du går till väga.

Nu är asfalteringen igång igen efter vinteruppehållet och vi håller för närvarande på att  asfaltera i Etapp 1, därefter följer Etapp 2.

I Etapp 2 ingår gatorna: Storgatan på östra sidan nr 37-55, Högerudsvägen, Tingsgatan, Östtomtvägen, Almgatan, Engatan, Aspvägen, Videgatan, Rönnvägen, Tallbackavägen, Årmans väg, Skogsvägen, Gamla vägen, Sveavägen, Kungsvägen, Bråtvägen, Gamla Riksvägen, Marknadsvägen, Holmströms väg, Ivars Väg, Snickargatan nr 2, 4, 6, Skomakarvägen och Backmansvägen.

Etapp 3

All schaktning i gator och tomter i Etapp 3 är klar. Under vecka 18 påbörjas blåsning av fiberstammen, därefter följer fiberblåsning till dig som kund och svetsning av fiberkabeln. Efter fibern är blåst till din fastighet kommer NSI boka in en installationstid med dig. När du fått ditt samtal/sms från vår tekniker om att din fastighet är aktiverad kan du beställa tjänster. Klicka här för broschyr om hur du går till väga.

I Etapp 3 ingår gatorna: Kvarnåsgatan, Arvikavägen, Bondegatan, Hantverksgatan, Industrigatan, Smedgatan, Blomstervägen, Nyponvägen, Pionvägen, Rosenvägen, Västanåsvägen.

Etapp 4

Nu är schaktningen i delområde 1 i Etapp 4 igång. Schaktning i detta område är planerat att pågå fram till mitten av juni. Etapp 4 är indelad i tre delområden och enligt planeringen så kommer vi starta i delområde 1.

Delområden

Delområde 1 – Violvägen.

Delområde 2 – Klockarevägen, Kyrkerudsvägen, Nygatan, Prästgårdsvägen, Sjövägen, Skolvägen, Viksgatan, Västanåsvägen, Ängsvägen.

Delområde 3 - Katjärnsvägen, Kvarnvägen, Kyrkerud 101 - 201, Sjötorpsvägen.

Utsatta markeringskäppar

När vår projektör varit i ditt område sätter han ut markeringskäppar. Dessa märker ut vart gräventreprenören ska släppa av fiberslangen inför varje tomt. Även de tomter som idag inte beställt en fiberanslutning kommer förberedas med en tomslang så inte gator behöver grävas om den dag som det eventuellt blir aktuellt med en fiberanslutning. Det är jätteviktigt att dessa markeringskäppar får stå orörda så att det inte blir fel.

Kundprojektering

Du kommer bli kontaktad av vår entreprenör NSI för en kundprojektering. Detta innebär att ni tillsammans kikar på vart kabeln ska gå in i din fastighet och vart medieomvandlaren ska placeras på insida. Det är jätteviktigt att du skickar tillbaka signerad blankett för kundprojekteringen så fort som möjligt, helst med vändande post så vi inte får stopp i tomtschakterna på grund av detta.

Än finns möjlighet att beställa fiberanslutning i Etapp 4.

Passa på att beställa fiberanslutning till din fastighet innan vi grävt färdigt på din gata. Idag är priset endast 17 990kr för privatvilla. Om du har flerfamiljshus eller företag ska du kontakta oss för offert omgående.

Etapp 5

Under andra halvan av maj kommer vi påbörja projektering i Etapp 5.

I Etapp 5 ingår gatorna: Hamngatan, Kyrkåsvägen, Rönnfors väg, Sillegårdsedsvägen 5, Silenius väg, Storgatan 9, Viktor Sjöströms väg, Älgstigen.

Än finns möjlighet att beställa fiberanslutning i Etapp 5.

Passa på att beställa fiberanslutning till din fastighet innan vi grävt färdigt på din gata. Idag är priset endast 17 990kr för privatvilla. Om du har flerfamiljshus eller företag ska du kontakta oss för offert.

Etapp 6

Etapp 6 planeras färdigställas under hösten/vintern 2017.

Etapp 6 är resterande fastigheter i Högerudsområdet (t.ex. Kornvägen, Rågvägen, Brostigen, Myrstigen, Sillegårdsedsvägen, m.fl.)

 

Skriv ut Dela och tipsa Kommentera sidan

Sidan uppdaterad den 28 april 2017